Senioren Overwinteren in de Algarve.
Je bent wat ouder, gepensioneerd en je hebt je steentje wel bijgedragen, zo onderhand. Tijd om aan jezelf te denken en te genieten van de andere goede dingen van het leven. Een wereldreis maken, een mooie cruise, in de zomer lekker genieten op de camping of wellicht overwinteren in een appartement in de Algarve. Wat is er heerlijker dan uw lichaam en stijve spieren te laten verwarmen door de winterzon terwijl u in een veilige omgeving geniet van de rust en het zeezicht vanaf uw balkon. Want, juist voor senioren, 55-plussers of 65plussers en mensen met een mobiliteitsprobleem is toegankelijkheid, rust, gemak en veiligheid erg belangrijk. Daarom hebben we voor hen die willen overwinteren in ons gelijkvloerse appartement in de Algarve een zeer ervaren Nederlandse, vloeiend Portugees sprekende, gastvrouw op wie u kunt terugvallen ingeval van problemen, die u kan helpen en adviseren waar nodig en die u tips geeft indien gewenst, zelfs op gebied van gezondheidszorg. Goede ziekenhuizen, Nederlands sprekende huisartsen en klinieken zijn goed bereikbaar. Een Nederlandse fysiotherapeute bereikt u op 10 minuten lopen. De hostess bezoekt u 1 maal per week maar is telefonisch altijd bereikbaar. De werkster komt 2 maal per week dus u hoeft zelf alleen maar te genieten van uw overwintering in Portugal. En, zoals u ziet kan overwinteren niet alleen in Monte Gordo maar ook heel goed en wellicht zelfs beter in Portimao, een grote stad met alle faciliteiten en gezondheidszorg binnen uw bereik; zeker niet onbelangrijk wanneer je in het buitenland bent.
Zoals we al zeiden: veiligheid, rust, toegankelijkheid en gemak zijn erg belangrijk wanneer je op vakantie in de Algarve gaat of een seniorenreis naar Portugal gaat maken. Hier biedt ons appartement in Portimão het volgende:

Veiligheid – het terrein is geheel ommuurd of omheind en afgesloten voor ongewenste bezoekers door een automatisch hek bij de ingang en binnenkomst in de hal van het gebouw kan alleen met een code of een sleutel. Er is een video bel bij het hek en bij de deur van de hal dus u kunt in uw appartement altijd zien wie er aanbelt. Bovendien is er een ondergrondse garage waar u uw eigen ruime parkeerplaats heeft. De garagedeuren openen alleen met uw afstandsbediening en de lift brengt u vanuit de garage direct tot aan uw voordeur. Een veiligheid van een andere orde is onze gastvrouw Joke die u regelmatig bezoekt en een redder in nood kan zijn.
Rust – Ons appartement in Portimão ligt op de bovenste (3e) etage, dus geen bovenburen, aan de rand van de stad waar u alle faciliteiten op loopafstand kunt vinden. De meeste appartementen worden bewoond door lokale, werkende gezinnen maar ook door ouderen. U wordt wakker met de opkomende zon in uw slaapkamer en geniet van het uitzicht op uw balkon. Pure rust en genot. Een ander soort rust is het feit dat vrijwel alles voor u geregeld wordt door werkster Daniela en hostess Joke en dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken, lekker uw boodschappen in de buurt kunt doen en hier en daar een terrasje kunt pikken voor een kopje koffie metg pastela de nata of een glaasje Vinho Verde. Wat wil een ouder mens nog meer.

Toegankelijkheid – Het appartement is ruim van opzet en geheel drempelloos. Uw rollator, rolstoel of scootmobiel zal ook binnen geen probleem geven. De lift komt tot aan uw voordeur, u parkeert in de garage of (ook gratis) op een van de vele parkeerplaatsen op het beveiligde terrein. Ook heel goedkoop openbaar vervoer, kleine elektrisch aangedreven bussen, stopt in de nabijheid, brengt u naar het centrum of het strand van Praia da Rocha.

Gemak – U hoeft eigenlijk alleen nog maar te genieten van de winterzon, het prachtige uitzicht, de heerlijke restaurantjes in de buurt en uw glaasje wijn op uw balkons. Maar mocht iets uw gemak verstoren, dan zijn er vele oplossingen in de directe omgeving en kunt u bellen met Joke of de Nederlandse eigenaar van het appartement. Gemak en veiligheid van een andere orde kan zijn dat ook uw huisdier is toegestaan. U kunt dus heerlijk met de hond of poes op (winter)vakantie in de Algarve!


Tv. Sidónio Pais, 8500 Portimão, Portugal


Details

 • Location: Portimao
 • Languages: English, Deutsch, Francais, Nederlands, Portuguez
 • Distance to nearby services / : All services near /at your doorstep, including sandy beaches
 • Bedrooms: 1
 • Bathrooms: 1
 • T.V.: Yes
 • Available Channels: Satellite TV
 • Pool: Yes (shared)
 • WiFi: WiFi in all property
 • Heating: Yes has heating
 • Type of heating: Through aircons
 • Pets allowed?: Yes (pets allowed)
 • Currency: EURO
 • Price per week: 325
 • Details on price and additional costs: All inclusive. NO additional cost. Er kmot NIETS meer bij de prijs, ook geen stroomkosten, geen eindschoonmaak, dus geen fratsen.
 • Minimum stay: 7
 • AL-number (licence number) of the property: al17953